Regilio Tuur (Boksen)Regilio Benito Tuur (Paramaribo, 12 augustus 1967) is een voormalig bokser, die in 1988 beroemd werd door bij de Olympische Spelen in 1988 in Seoel de toenmalig wereldkampioen Kelcie Banks knock-out te slaan. Tuur groeit op in een gezin bestaande uit tien kinderen. Zijn biologische vader (Alwin Tuur) verdwijnt op jonge leeftijd uit zijn leven. Zijn moeder (Eduarda Richel van Samson) verhuist met zijn stiefvader (Harold Bendt) naar Nederland, alwaar ook Tuur uiteindelijk belandt en opgroeit in Hoogvliet (Rotterdam).

Zijn boksloopbaan komt in 1987 van de grond, wanneer Tuur de bronzen medaille wint bij de Europese kampioenschappen voor amateurs. Een jaar later maakt hij zijn Olympisch debuut. Na regerend wereldkampioen Banks tegen de vlakte te hebben geslagen in de eerste ronde, strandt hij uiteindelijk in de kwartfinales. Maar Regiel acht zichzelf goed genoeg om een jaar later toe te treden tot de rijen der professionals. Tuur vertrekt naar de Verenigde Staten van Amerika en bokst daar als professional in totaal 51 partijen: 46 overwinningen (dertig op knock-out), één onbeslist en vier nederlagen.

Op 24 september 1994 verovert Regilio Tuurrific! Tuur in ‘zijn’ sportpaleis Ahoy in Rotterdam de wereldtitel in het supervedergewicht (58,97 kilogram) van de World Boxing Organisation (WBO), een van de vele bonden in het profboksen, ten koste van de Amerikaan Eugene Speed. Hij verdedigt zijn titel enkele keren met succes en beëindigt zijn loopbaan in eerste instantie in 1996, om zich volledig op zijn andere passie, de mode, te kunnen storten. Na diverse problemen in zijn privéleven maakt hij een rentree in de ring, en bokst in 2001 en 2002 nog vier partijen. Daarna stopt hij definitief.