Joe Lewis (Karate & Kickboksen)Joe Lewis is een Amerikaans kickbokser en karateka die vooral in de jaren ’60 en ’70 furore maakte in de ring en hierom nog steeds legendarisch is. Hij werd twee keer verkozen tot ‘beste vechter’ in de geschiedenis van karate. Hij won titels als ‘Wereldkampioen Kickboksen in het zwaargewicht’, ‘Wereldkampioen Karate in het zwaargewicht’ en ‘Amerikaans kampioen kata’. Na zijn karatecarrière richtte hij zich voornamelijk op het kickboksen. Op 17 januari 1970 won Joe Lewis de wereldtitel in het kickboksen door een knockout in de tweede ronde tegen Greg Barnes. Lewis verdedigde zijn titel met 11 opeenvolgende knockouts.

Hij is de enige kickbokser ooit die de cover van ‘The Ring Boxing Magazine’ sierde. Lewis stopte met kickboksen om filmacteur te worden. In 1975 kwam hij terug in de ring, maar dit keer met weinig succes. Hij verloor drie partijen van tegenstanders als Ted Limoz en Ross Scott. Zo kwam er een einde aan zijn indrukwekkende wedstrijdcarrière in het kickboksen waarin hij twaalf maal won (allen op knockout) en drie maal verloor.

In zijn 3 decennia durende carrière won Joe Lewis meer titels dan wie ook in in de historie van karate. Ook op het gebied van trainen van leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus staat hij op eenzame hoogte. Tegenwoordig is Joe Lewis de directeur van de Joe Lewis Fighting Systems Organization. Hij geeft meer dan 100 seminars en clinics per jaar en bezoekt talloze martial arts toernooien en evenementen over de hele wereld. Joe Lewis is gedoopt tot ‘Muhammed Ali van de karatesport’ en wat Arnold Schwarzenegger heeft betekend voor het bodybuilden, heeft Joe Lewis betekend voor karate.