George Foreman (Boksen)George Foreman werd op 10 januari 1949 in de stad Marshall in de Amerikaanse staat Texas geboren. Hij groeide op in de achterbuurt van Houston en had maar weinig kans om iets van zijn leven te maken. Hij werd naar een kamp in Oregon gestuurd waar hij de mogelijkheid kreeg om te leren en werd klaargestoomd om later een baan te kunnen vinden. Hier kwam hij in aanraking met het boksen.

Tijdens de Olympische Spelen van Mexico Stad in 1968 won hij een gouden medaille in het zwaargewicht. In 1969 werd hij professioneel bokser en in 1973 veroverde hij de titel in het zwaargewicht door Joe Frazier knockout te slaan. Hij verloor zijn titel aan Muhammad Ali in een gevecht dat bekend staat ‘The Rumble in de Jungle’. Foreman ging in de achtste ronde knockout en was daarmee zijn titel in het zwaargewicht kwijt. Later veroverde hij de titel opnieuw in een gevecht met Ron Lyle en verdedigde de titel met succes tegen Joe Frazier in 1976.

Foreman kondigde in 1977 zijn afscheid aan, maar keerde in 1991 verrassend terug in de ring als uitdager van Evander Holyfield in een gevecht om de wereldtitel. Foreman verloor de partij op punten. In 1994, op 45-jarige leeftijd, won George Foreman de WBA en IBF titels in een partij met Michael Moorer. In 1998 verloor Foreman van Shannon Briggs en dit was gelijk zijn laatste gevecht. Hoewel er nog enkele come backs in de planning stonden, was het afscheid dit keer definitief.

George Foreman ging inmiddels door het leven als een goedlachse predikant en ook op zakelijk gebied timmert hij aardig aan de weg met onder meer de ‘George Foreman Grill’. Foreman kreeg in totaal 10 kinderen, vijf meisjes en vijf jongens. Al zijn zoons kregen de naam George Edward Foreman.