Fumio Demura (Shito-Ryu Karate)Fumio Demura werd in 1938 in Yokohama, Japan, geboren. Hij is een Japanse martial artist en martial arts leraar. Op 8-jarige leeftijd begon hij met martial arts training onder Asono Sensie en begon met trainen onder Ryusho Sakagami Sensei in Shito Ryi Itosu Kai karate toen hij 12 jaar oud was. In 1956 behaalt Demura zijn 1ste dan en wint een jaar later de Oost-Japanse Karate Kampioenschappen. In het begin van 1958 begint Demura met het trainen van Kobudo (stijl van wapentraining uit Okinawa) onder Sensie Shinken Taira.

Demura staat bekend om zijn vermogen om deze wapentraining over te brengen op zijn leerlingen. Hij gaf ook les aan enkele beroemde vechtfilmsterren zoals Bruce Lee. In 1961 won hij de Japanse Karate Kampioenschappen. Vier jaar later, in samenwerking met Dan Ivan, ging Demura naar de Verenigde Staten om Shito Ryu Karate te promoten en er les in te geven. In de jaren daarop vergaarde Demura internationale bekendheid met zijn innovatieve martial arts demonstraties in Zuid-Californië en Las Vegas. Tijdens zijn tijd in Las Vegas gaf hij les aan Steven Seagal, die later in talloze films zou spelen.

Demura heeft diverse prijzen en erkenningen ontvangen van de Amerikaanse en internationale martial arts organisaties. In 2005 vierdie hij zijn 40-jarig jubileum als martial artist en leraar in de Verenigde Staten. Demura woont in Zuid-Californië, maar besteed veel tijd aan rondreizen door Amerika (en daar buiten) als leraar en gastscheidsrechter. Hij traint karate aan leerlingen in meerder staten van Amerika en in meer dan 24 landen. Hoewel hij al meer dan 40 jaar in de Verenigde Staten woont, heeft Demura altijd het Japans burgerschap behouden.