Chuck Norris (Karate)Als je aan Chuck Norris denkt, dan denk je meestal aan een filmster vanwege de talloze actiefilms waarin hij speelde, of aan een televisiester vanwege de populaire serie ‘Walker, Texas Ranger’. Maar in de eerste plaats was Chuck Norris een martial arts ster. Hij won vele martial arts kampioenschappen en was zesvoudig ongeslagen wereldkampioen karate in het middengewicht. Bovendien was Chuck Norris een beroemde martial arts leraar en tot zijn leerlingen kunnen we onder meer Steve McQueen, Bob Barker, Priscilla Presley en Donnie en Marie Osmond rekenen.

Tussen 1964 en 1968 won Chuck talloze staats-, nationale- en internationale amateur karatetitels. In 1968 nam Chuck Norris deel aan de Wereldkampioenschappen Middengewicht Karate en hij won door diverse wereldtoppers te verslaan. Hij behield zijn titel tot 1974 toen hij ongeslagen afscheid nam van de wedstrijdsport. In 1968 werd Chuck Norris opgenomen in de ‘ Black Belt Hall of Fame’ als ‘Vechter van het Jaar’. In 1975 werd hij opgenomen als ‘Leraar van het Jaar’ en in 1977 kreeg hij de eer van ‘Man van het Jaar’.

Chuck Norris is ook oprichter en directeur van de United Fighting Arts Federation met meer dan 2300 zwarte banders wereldwijd. In 1997 bereikt Chuck Norris een nieuwe mijlpaal in zijn leven. Hij is de eerste persoon in de Westerse Wereld die de achtste dan Taekwon-do behaalde. Zijn gedrevenheid heeft ervoor gezorgd dat hij zowel in de martial arts als in zijn acteercarrière zo ver is gekomen.

Chuck wilde nog meer en uitte dit door deel te nemen aan powerboat races, waar snelheden van over de 200 kilometer per uur worden bereikt. In 1991 won Chuck Norris met zijn team en sponsor ‘Popeye Chicken’ de ‘World Off Shore Powerboat’ kampioenschappen. Toen was het tijd om een wereldrecord op zijn naam te zetten. In een 12 meter lange ‘Scarab boot’ legde hij 1000 kilometer over de ‘Great Lakes’ van Chicago naar Detroit af in 12 uur en 8 minuten.

In 1988 schreef Chuck zijn autobiografie: ‘The Secret of Inner Strenght’. Het boek werd een echte bestseller en enkele jaren later volgde een tweede boek: ‘The Secret Power Within: Zen Solutions to Real Problems’.