Iedereen kent uiteraard Bruce Lee, de legendarische acteur die het hele genre vechtfilm bekend heeft gemaakt aan het grote publiek. Maar er zijn meer beroemdheden in de kung-fu wereld. Van oude grootmeesters tot min of meer de opvolgers van Bruce Lee: Jet Li en Jacky Chan.

Yue Fei (1103-1142 v. C.)
Een Chinese generaal en patriot tijdens de Song Dynastie.

Ng Mui (16de eeuw)
Legendarische vrouwelijke grondlegger van veel van de Zuid-Chinese martial arts.

Yang Luchan (1799-1872)
Belangrijke meester in de zachte martial arts zoals Tai Chi Chuan.

Wong Fei Hung (1847-1924)
Volksheld tijdens de Republikeinse Periode. Er zijn meer dan honderd films gemaakt over zijn leven.

Huo Yuanjia (1867-1910)
Oprichter van de Chin Woo Athletic Association. Tevens zeer bekend om zijn gevechten met buitenstaanders en vreemdelingen. Zijn biografie is te zien in de film Fearless (2006).

Yip Man (1893-1972)
Meester van de Zuid-Chinese martial art Wing Chun en eveneens de eerste die deze stijl openbaar les gaf. Hij was nog meer bekend als zijnde de leraar van de legendarische Bruce Lee.

Bruce Lee (1940-1973)
Chinees-Amerikaanse martial artist en superberoemde acteur. Bruce is ongetwijfeld de bekendste martial artist aller tijden. Vanuit Wing Chun ontwikkelde hij, beïnvloed door andere door hem beoefende stijlen, zijn filosofie welke bekend is geworden als Jeet Kunde Do.

Jackie Chan (1954)
Martial artist geboren in Hong Kong en bekend geworden om zijn enorme acrobatische vaardigheden. Staat bekend om het feit altijd een tikkeltje fysieke humor op het witte doek te brengen.

Jet Li (1963)
Werd vijf keer Chinees Wushu kampioen. Net als Bruce Lee en Jackie Chan uiteindelijk door gebroken in de bioscopen.